Την ίδια στιγμή που γεννήθηκε η φωτογραφική τέχνη γεννήθηκε και η φωτογραφία δρόμου.

Η φωτογραφία δρόμου είναι η καταγραφή της ζωής του ανθρώπου σε εικόνες. Είναι η τέχνη της συλλογής  στιγμών της καθημερινότητας.

Εδώ δεν έχεις στούντιο, ούτε έτοιμα σκηνικά να καθορίσουν το πλαίσιο δράσης σου. Το στούντιο σου είναι το πάρκο, η πλατεία, ο δρόμος. Μια γέφυρα, τα φεστιβάλ οι συναυλίες. Τα στενά σοκάκια ενός χωριού και οι πεζόδρομοι των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

Στη φωτογραφία δρόμου το θέμα δεν είναι η φύση και η αρχιτεκτονική των κτιρίων. Μόνος απόλυτος κυρίαρχος είναι ο άνθρωπος και η ζωή του.

Δεν υπάρχουν μοντέλα για να ποζάρουν. Ήρωες σου είναι οι καθημερινοί άνθρωποι. Πρωταγωνιστές των κάδρων σου οι περαστικοί και οι μικροπωλητές. Οι μουσικοί που δημιουργούν ελεύθερα στα στενά. Μια κοπέλα που χαμογελάει. Ένας γέρος με βλέμμα αγέρωχο ένα μπουλούκι πιτσιρίκια να κυνηγούν μια μπάλα.

Γνώρισέ τους! Αυτοί είναι οι σύντροφοί σου. Γίνε μέρος του τυχαίου και του αυθόρμητου. Νιώσε την κίνηση! Αφέσου στην γοητεία της.

Είναι άρνηση για το καθορισμένο. Είναι ελευθερία και ειλικρίνεια.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, παρά μόνο η δική σου προσωπική ματιά. Αυτή θα καθορίσει το στυλ και τον χαρακτήρα που θα φανερώνουν οι φωτογραφίες σου.

Μια γλυκιά αναμονή. Ένα συνεχές καρτέρι. Η αναμέτρηση με την υπομονή σου και το ένστικτό σου για παρέα.

Πολλές φορές θα είναι τα πόδια σου βαριά. Άλλες μέρες καλές, άλλες όχι. Η φωτογραφία δρόμου όμως, πάντα θα είναι μια αέναη τρέλα.

Να γυρνάς σπίτι αργά και να βιαστείς να δεις στις δικές σου εικόνες τον αγώνα των ανθρώπων για το καλύτερο, για το πιο όμορφο.

Ακολούθησε την, συνάντησε τη μαγεία της! Θα την ερωτευτείς.

Dimitris Lv

+7